https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораОбвиниха и Никола Минчев във фалшифициране на подписи

Обвиниха и Никола Минчев във фалшифициране на подписи

Освен Лена Бориславова и Никола Минчев беше обвинен от създатели на сдружението „Да запазим Корал“ във фалшифициране на подписи. Това показвали метаданните от документите в Агенцията по вписванията, стана ясно от интервю за bTV на представляващият сдружението Атанас Русев и членът на НПО-то и журналист Асен Йорданов.

По думите им фалшификацията се е случила през 2021 г., когато Кирил Петков беше назначен за служебен министър на икономиката. Заради назначението трябвало да излезе от Управителния съвет на НПО-то.

„Извадихме документи, които са с фалшиви подписи. Те са входирани с електронния подпис на Лена Бориславова. Бях изумен, когато видях, че пълномощното е за Лена Бориславова, с моето име и с моя изкопиран подпис“, заяви Атанас Русев, като допълни, че никога не е говорил с Петков кога и как ще напусне НПО-то.

„Първо Лена Бориславова не я познавам, не съм говорил с нея в лично качество или по телефона. Бях изненадан, че тя си е извадила пълномощно от мое име, за да се разпорежда с моето дружество“, допълни той.

„Кирил Петков е излязъл от сдружението с фалшиви документи. Метаданните с уникален код показват съставителите – Лена Бориславова и Никола Минчев“, каза пък Йорданов. “Излизат точния час, минута и дата, както и данните на принтер, с който са обработени документите”, допълни журналистът.

Когато открили това, подали сигнал до прокуратурата. Нито Кирил Петков, нито Лена Бориславова обаче са били разпитани по случая към момента.

Русев разкри още, че бившият депутат Александър Дунчев е бил заплашен с пистолет от НСО, докато е бил на среща с Петков и Бориславова по тема за горите.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X