https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоЛюбопитноNeuralink на Мъск призна за проблеми с имплантирано в човек устройство

Neuralink на Мъск призна за проблеми с имплантирано в човек устройство

Neuralink Corp., компанията за мозъчни технологии на Илън Мъск, призна, че устройството, което имплантира в свой пациент, има механични проблеми. В седмиците след януарската операция на пациента Ноланд Арбау някои от нишките с електроди, които се намират в мозъчната тъкан, са започнали да се изтеглят от тази тъкан, което е довело до неправилна работа на устройството, информира компанията, цитирана от Bloomberg.

Neuralink казва, че компенсира това оттегляне чрез поредица от софтуерни корекции, които “водят до бързо и устойчиво подобрение, което сега е изместило първоначалната производителност на Ноланд”.

Компанията посочи още, че в момента работи върху подобряване на въвеждането на текст за устройството, както и контрола на курсора – и че в крайна сметка има за цел да разшири използването на устройства от физическия свят като роботизирани ръце и инвалидни колички.

Преди да имплантира устройството в Арбау, който страда от квадриплегия, Neuralink е тествала устройството широко върху животни. Един потенциален проблем обаче е, че тъй като мозъците на животните са по-малки, електродите не се изместват толкова, колкото при хората.

Neuralink се стреми да имплантира своето устройство в повече хора. Всички неизправности могат да причинят забавяне в процеса на одобрение на Администрацията по храните и лекарствата.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X