https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаРумен Радев още чака експертите си за Закона за хазарта, промените не...

Румен Радев още чака експертите си за Закона за хазарта, промените не са в сила

Промените в Закона за хазарта, които парламентът прие спешно на извънредно заседание в последния ден на април, все още не са в сила. А президентът Румен Радев не е взел окончателно решение дали да ги обнародва или да наложи вето.

В последните работни дни на 49-ото Народно събрание депутатите приеха забрана за реклама на хазартни игри във всички видове медии, въпреки реакциите срещу промените от страна на най-голямата работодателска организация КРИБ и спортни организации. Тази забрана ще доведе до бум на нелегалните залози, гласяха техните становища, с които депутатите не се съобразиха.

Президентът Румен Радев обаче нарече промените прибързани и загатна, че може да наложи вето. Днес стана ясно, че държавният глава все още не е взел своето окончателно решение, а изчаква мнението на своите съветници.

“Съвсем скоро ще видите моя указ. Очаквам доклад от моите експерти и правния съвет, за да взема окончателно решение”, заяви Румен Радев тази сутрин.

Така промените, приети по спешност на депутатите все още не са влезли в сила. Те трябваше да заработят 3 дни след обнародването на закона, което все още не се е случило.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X