https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбщиниДве могили"Тоника СВ" зарадва жителите на Две могили за празника на града

“Тоника СВ” зарадва жителите на Две могили за празника на града

С концерт на група „Тоника СВ“ и награждаване на даровити деца и ученици беше отбелязан празникът на град Две могили – 11 май.

Сред гостите на събитието бяха областният управител на Русе Драгомир Драганов, народният представител Георги Кръстев, директорът на Регионалната дирекция за пожарна безопасност и защита на населението /РДПБЗН/ комисар Светослав Войчев, както и председателят на Управителния съвет на Конфедерацията на работодателите и индустриалците /КРИБ/ за региона Милка Трифонова.

„Бъдете горди с миналото на това населено място и с позитивизъм и ентусиазъм работете за неговото още по-добро утре“, каза областният управител в обръщението си към жителите на града. Също така той изказа благодарност на управата на Община Две могили и лично на кмета Божидар Борисов за доброто сътрудничество с Областната администрация, като увери ръководството на Общината в подкрепата си при реализирането на различни инициативи и проекти най-вече с фокус върху младите.

„Въпреки трудностите, пред които сме изправени понякога, усилията на екипа ми са насочени към това заедно да преодоляваме предизвикателствата, да решаваме проблемите и да работим за интересите на жителите на областта. Благодаря на всички, които подкрепяте градивните идеи за развитието на общината. Благодаря Ви за това, че всекидневно ни показвате колко силно всъщност е гражданското общество. Бъдете убедени, че в лицето на Областна администрация – Русе ще намерите сигурен партньор“, допълни в изказването си областният управител.

От своя страна кметът Божидар Борисов пожела на жителите на Две могили здраве, щастие, късмет, упоритост и да продължат заедно да градят града. „Историята на нашия град не е толкова голяма, започва от едно от малко село, но вече 55 години сме град. Всичко това е станало благодарение на хората тук. Едно населено място зависи дали е добро от това какви са хората. Жителите на Две могили през годините се доказаха като хора, знаещи, можещи и вярващи. Именно това допринася нашият град и нашата община да стават все по-добро място за живеене“, заяви Борисов.

Той изрази благодарност за гласуваното доверие и посочи, че екипът му ще продължи да работи за развитието на населените места от общината. „Гледаме сериозно на всяко предизвикателство и всяка възможност и то не от днес за утре, а в един по-дълъг период на развитие с перспектива от 10 – 15 години. Нашият град ще става все по-голям. Той има всички дадености и характеристики, за да се случи това“, каза още кметът и посочи, че ще работи за това повече млади хора да останат и да се реализират в града.

„Въпреки всичките трудности, България е най-хубава държава, просто трябва да станем малко по-добри един към друг, да се чувстваме в общност, да се съобразяваме малко повече с другия и тогава наистина страната и града ни ще са прекрасни места, които никой няма да иска да напусне“, заяви кметът Борисов.

Народният представител Георги Кръстев сподели, че е радостен да посети отново Две могили, защото хората там са винаги усмихнати и успяват да заредят всеки с положителна енергия. Той също изрази увереност, че повече млади хора ще останат в общината и ще намерят своята реализация, като за целта той посочи, че е необходимо да се откриват добре платени работни места.

Директорът на РДПБЗН комисар Светослав Войчев изрази благодарност, че Община Две могили работи в тясно сътрудничество с органите на Регионалната дирекция и активно участва в подобряването на противопожарната инфраструктура, като изгражда надземни пожарни хидранти. „Това поставя Две могили в челните места, като една образцова, спокойна и подредена в противопожарно отношение община в Русенско“, каза той, като пожела на всички здраве и благополучие. Комисар Войчев изрази благодарност за отговорността, положения труд и старанието при изпълнение на задачите, свързани с пожарната безопасност, бедствените и кризисните ситуации.

Специално място в празничната програма беше отделено на награждаването на 46 младежи от общината, които са показали висок успех и са участвали в различни състезания и конкурси през учебната година. Бяха наградени и отличените в конкурса за есе на тема „Две могили – настояще и бъдеще“. Първото място беше за деветокласничката Александра Иванова от СУ „Св. Св. Кирил и Методий“. Втората награда бе присъдена на Мария Кунева, която е ученичка в 12 клас в същото училище, а трети стана единайсетокласникът Нейхан Адямов отново от СУ „Св. Св. Кирил и Методий“.

Молебен за здраве и благоденствие бе отслужен от местния свещеник отец Драгомир Димитров.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X