https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиВъоръжени обраха бижутерия в центъра на Париж

Въоръжени обраха бижутерия в центъра на Париж

Група въоръжени крадци откраднаха бижута от магазин от висока класа близо до световноизвестния булевард „Шанз Елизе“ в Париж, преди да избягат с мотоциклети, съобщи източник от полицията.

Екипът от трима души, единият от които въоръжен с дългоцевно оръжие, е избягал с плячка от няколко милиона евро при обир по подобие на двойния обир в една и съща бижутерия на Хари Уинстън през 2007 и 2008 г.

Изстрел е бил чут пред магазина, каза полицейски източник, според когото обирът е станал около 11:45 сутринта. Това е бил “предупредителен изстрел” и “няма ранени”, добави източникът, запознат със случая. Парижките прокурори съобщиха, че тече разследване.

Източникът каза, че може да минат “няколко дни”, преди да стане известна точната стойност на обира. В случая от 2007-08 г. 900 артикула на обща стойност 78,9 милиона евро бяха откраднати в един от най-големите подобни обири в света. През 2015 г. парижки съд осъди за обира осем мъже на затвор от 9 месеца до 15 години.

Насилствените сцени в центъра на Париж се случиха дни след като въоръжена банда освободи затворник от затворнически конвой в Северна Франция, убивайки двама надзиратели. Намирането и залавянето на бегълците е основен приоритет за правителството, тъй като то се стреми да покаже, че е поело сериозен ангажимент за обществения ред преди европейските избори през юни и Олимпийските игри през юли-август.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X