https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПоследни новиниУсик в болница след победата над Фюри

Усик в болница след победата над Фюри

Олександър Усик е бил откаран по спешност в болница в Рияд, след като записа историческа победа над Тайсън Фюри и се превърна в първия боксьор от 25 години, който става носител на всички шампионски пояси в свръхтежката категория на професионалния бокс, пише Стандарт.

Украинецът надви Циганския барон с разделено съдийско решение и вече е притежател на титлите във версии Световен боксов съвет (WBC), Световна боксова асоциация (WBA), Международна боксова федерация (IBF), Международна боксова организация (IBO) и Световна боксова организация (WBO).

След мача Усик не се яви в предварително планирания час на пресконференцията. Стана ясно, че е бил откаран спешно в болница заради съмнения за счупена челюст. Появиха се и кадри как украинецът е почти носен от членове на своя екип до съблекалнята след края на битката с Фюри.

Повече от два часа по-късно украинецът все пак даде пресконференция на медиите. Той потвърди, че през октомври ще даде на Циганския крал предварително договорения реванш.

“Благодаря много на моя екип, на моето семейство и на моята страна. Слава на Украйна! Това е велик момент, велик ден. Нямам думи за случилото се”, беше краткият коментар на Усик веднага след края на битката с Тайсън Фюри, а след това разцелува и съпругата си Екатерина.

Това е първи случай от четвърт век, при който беше определен абсолютен шампион. За последно това звание получи Ленъкс Люис на 13 ноември 1999 г. след победа над Ивендър Холифийлд. Тогава обаче имаше само три титли – WBA, WBC и IBF.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X