https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПоследни новиниУкраинецът Усик би Тайсън Фюри за абсолютна световна титла в бокса

Украинецът Усик би Тайсън Фюри за абсолютна световна титла в бокса

Украинецът Олександър Усик е абсолютният световен шампион по бокс в тежка категория при професионалистите. В зрелищен мач в столицата на Саудитска Арабия Рияд той победи британеца Тайсън Фюри с поделено съдийско решение от 115:112, 113:114 и 114:113.

Така Усик стана първият боксьор, който обединява поясите на Световния боксов съвет (WBC), Световната боксова асоциация (WBA), Международната боксова федерация (IBF) и Световната боксова организация (WBO) от британеца Ленъкс Люис, който бе безспорен световен шампион между ноември 1999 и април 2000 година.

След победата си над Фюри Олександър Усик има 22 победи в 22 мача на професионалния ринг, 14 от тях с нокаут. За Фюри това бе първа загуба след 34 успеха (24 с нокаут) и едно равенство в първите му 35 срещи, предаде БТА.

37-годишният Усик стигна до успеха, след като се представи по-добре във втората половина на мача и най-вече в деветия рунд, когато прати Фюри в нокдаун. В първите шест рунда на мача британецът бе този, който имаше предимство, но не успя да го задържи и съдиите отсъдиха в полза на украинеца.

Мачът започна доста предпазливо от страна и на двамата боксьори, но в последната минута на първия рунд Усик успя да пласира ляв прав удар право в лицето на британеца.

С подновяването на играта във втория рунд Усик още веднъж намери главата на Фюри с лявата си ръка, което вече бе сигнал към по-високия с 15 сантиметра Фюри да влезе сериозно в мача. В края на рунда той също успя да пласира няколко добри удара и за пръв път започна да скъсява дистанцията при боя.

Третият рунд на мача бе напълно равностоен, а в началото на четвъртия Фюри за пръв път стартира по-активно. Той пробва да пробие защитата на Усик със серия от удари в торса на съперника си, но украинецът бързо възстанови позиции. Усик обаче получи и първата аркада в мача над дясната си вежда.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X