https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоФигури на Кирил и Методий вече има в Алеята на будителите в...

Фигури на Кирил и Методий вече има в Алеята на будителите в Караманово

С нови фигури беше допълнена Алеята на будителите в Караманово, съобщиха от пресслужбата на община Ценово.

В навечерието на 24 май, атракцията, в която има и копия на Васил Левски, Христо Ботев и Иван Вазов, е обогатена и с фигури на Кирил и Методий, както и на Алеко Константинов.

“Алеко е свързан много тясно с нашия край. Заслужена почит и уважение трябва да отдадем и на светите братя. В бъдеще алеята ще продължи да се обогатява с нови фигури”, казва секретарят на настоятелството на местното читалище Петя Герасимова, цитирана от общинската пресслужба.

От ръководството на народно читалище „Светлина“ добавиха, че се обмисля идеята достойното си място там да заемат и фигури на Паисий Хилендарски, Любен Каравелов и Бачо Киро.

От общината коментират, че през последните месеци Алеята на будителите в центъра на Караманово се е превърнала в своеобразна атракция за местното население и за гостите на селото. Децата от детска градина „Радост“ са били сред първите посетители, които са си направили снимки до новите фигури. Представили са и буквите от българската азбука със стихове и песни, посветени на един от най-светлите български празници. В открит урок по роден край те са разказаха и за забележителностите, обичаите и традициите на местното население.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X