https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаФандъкова: Собственикът на Симеоновския лифт може да бъде санкциониран с 8,3 млн....

Фандъкова: Собственикът на Симеоновския лифт може да бъде санкциониран с 8,3 млн. лева

„Договорът за Симеоновския лифт е до 2032 година. Ако не бъде изпълняван, той може да бъде разтрогнат и да има санкции. Собственикът, който при новите обстоятелства нарушава договора, търпи санкция в размер на 8,3 млн. лева. Това е цялата сума по приватизация”, заяви бившият кмет на София и настоящ кандидат за депутат Йорданка Фандъкова в предаването „Денят на живо” по NOVA NEWS. „Симеоновският лифт спря в края на декември, а не сега”, допълни тя.

Фандъкова обясни, че би направила две неща, ако сега е в кметския стол. „Щях да издам заповед за възстановяване на Симеоновския лифт, както има такава за Драгалевския. Има закони, има договор, те трябва да бъдат защитавани от общината. Чух обвинения към мен, към ГЕРБ, но не и към собственика. Чии интереси защитава управата на София – интересите на града или на собственика”, запита тя.

Като мотив да се яви в листите за депутат, Фандъкова каза, че цял живот се е занимавала с обществена работа, добре познава проблемите на общините и би могла да помогне. Като пример тя посочи промените в Закона за движение по пътищата, които позволяват общините да инвестират в камери за измерване на скоростта и да събират глобите.

Относно предстоящите избори тя обясни, че нито една партия няма да може да управлява сама след вота на 9 юни. „Въпрос на принципи с кого може да водиш разговори, най-вече – културата на диалога. Ако ще има коалиция, да е с разписани споразумения, за да може и политиците, и хората да знаят какво ще се случва с държавата през следващите години. Ние подготвихме ясна управленска програма за всички сектори, тя ще бъде представена публично. Части от нея се обсъждат вече”, допълни Йорданка Фандъкова.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X