https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПоследни новиниЕбрахим Раиси ще бъде погребан в свещения ирански град Машхад

Ебрахим Раиси ще бъде погребан в свещения ирански град Машхад

Иранският президент Ебрахим Раиси, който загина в понеделник при катастрофа с хеликоптер, ще бъде погребан днес в родния си град Машхад след двудневни траурни церемонии, на които присъстваха стотици хиляди хора, предаде БТА, цитирайки АФП.

Президентът, който е аятолах, ще бъде погребан в главния шиитски мавзолей в североизточната част на страната – този на имам Реза.

Раиси, който беше президент на Иран от 2021 г., загина на 63-годишна възраст, след като присъства на съвместното откриване на язовир с азербайджанския си колега Илхам Алиев на общата им граница.

Снимки, публикувани в иранските медии, показват как работници в Машхад подготвят свещения град за последния ден от погребението на президента. По улиците на втория ирански град, особено около светилището на Реза, бяха издигнати гигантски портрети на Раиси, черни знамена и шиитски символи.

Ден по-рано в Техеран огромни тълпи се събраха в центъра на града, за да отдадат последна почит на президента, който след смъртта си беше честван като “мъченик”.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X