https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияПрезидентът Румен Радев на аудиенция при папа Франциск

Президентът Румен Радев на аудиенция при папа Франциск

Президентът Румен Радев и водената от него българската делегация ще бъдат приети тази сутрин на аудиенция при Папа Франциск. Румен Радев ще разговаря също с държавния секретар на Ватикана кардинал Пиетро Паролин. По традиция главата на Римокатолическата църква приема българска делегация по повод празника на Светите братя Кирил и Методий.

В българската делегация са включени представители на Българската православна църква, на Католическото вероизповедание, както и представители на държавни институции и общественици. Заедно с държавния глава е и съпругата му Десислава Радева.

След аудиенцията в базиликата „Сан Клементе“, където светите братя Кирил и Методий са служили за първи път на славянски език, държавният глава и българската делегация ще присъстват на Божествена света литургия. Службата ще води Негово Високопреосвещенство Западно- и Средноевропейски митрополит Антоний.

Българската делегация ще се поклони и пред гроба на свети Кирил Философ. Президентът ще посети базиликата „Санта Мария Маджоре“, където през IX век папа Адриан II благославя българската азбука, българските книги и делото на светите братя Кирил и Методий.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X