https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоОт АПИ ограничават камионите над 12 тона на места заради очаквания днес...

От АПИ ограничават камионите над 12 тона на места заради очаквания днес интензивен трафик

Заради очаквания интензивен трафик от Гърция към България – от 11 до 21 часа днес се въвежда промяна в организацията на движението между Симитли и Благоевград, предупреждават от АПИ.

Камионите над 12 тона няма да могат да пътуват в посока граничен пункт “Кулата”, а в посока София ще могат да се движат само в дясната лента на главен път Е-79.

Останалите превозни средства, пътуващи към Кулата, след кръговото кръстовище  при пътен възел “Благоевград-юг” ще се пренасочват по обходен маршрут – през село Железница и Симитли, където отново ще се включат към главен път Е-79.

Така всички автомобили, които влизат в страната ни от ГКПП „Кулата“ към София  ще могат да използват и двете ленти в отсечката Симитли-  Благоевград, където се образуват най-големите задръствани.

До 20 часа днес по автомагистрала “Тракия” в посока Бургас от 5 километър до 23 километър е ограничено движението на камиони над 12 тона, предупреждават още от АПИ.

От там дават подробности и за организацията на движение по автомагистрала “Хемус” заради ремонтнo-възстановителни дейности по тунели “Топли дол” и “Правешки ханове” и предвид очаквания засилен трафик:

  • За посока град Варна – днес от 16 до 21 часа: спиране на моторни превозни средства, предназначени за превоз на товари с технически допустима максимална маса над 12 тона, като тежкотоварното движение се отклонява по републикански път до пътен възел “Яна”, където ще изчакват на място.
  • За посока град София – днес от 16 до 21 часа: ограничаване на движението за камиони над 12 тона и осигуряване на обходен маршрут от пътен възел “Ботевград” до пътен възел “Витинска река”.
  • За посока град София на 26.05.2024 година:

1. В тунел „Топли дол“ се обособят две ленти за движение в посока София и една лента за движение в посока Варна;

2. Сваляне на цялото движение от автомагистрала “Хемус” при пътен възел “Правец” в посока Варна и връщане на “Хемус” при пътен възел “Осиковска Лакавица”;

3. В тунел „Правешки ханове“ се обособяват две ленти за движение в посока София.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X