https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПоследни новиниРусенка организира изложба на български художници в Генералното ни консулство в Ню...

Русенка организира изложба на български художници в Генералното ни консулство в Ню Йорк

С изложба на български художници беше отбелязан Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност в Генералното консулство на България в Ню Йорк. Това съобщи за БТА дипломатическото ни представителство.

Гостите бяха приветствани от генералния консул в Ню Йорк Ангел Ангелов, който посочи, че приоритетите в работата му – насърчаването на българската просвета и култура в американския североизток, прекрасно се сливат в празника 24 май.

Експозицията беше организирана от онлайн платформата с мисия да популяризира български художници, скулптури, дърворезбари и занаятчии в САЩ – „BG Crafts Gallery“. Основателката ѝ Лъчезара Делчева разказа на посетителите за картините.

Самата Делчева лично бе транспортирала всичките български произведения на изкуството от Сейнт Луйс до Ню Йорк, разстоянието между които се равнява на 17:00 часа път.

Както БТА писа, българката Лъчезара Делчева е родена в Русе, но от близо 30 години тя живее в Съединените американски щати. „BG Crafts Gallery“ отваря виртуалните си врати през декември 2022 г. след близо две години планиране и подготовка.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X