https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПоследни новиниПенчо Милков награди европейския шампион по борба при момчетата Стефан Стефанов

Пенчо Милков награди европейския шампион по борба при момчетата Стефан Стефанов

Кметът на община Русе Пенчо Милков се срещна с възпитаника на Спортен клуб по борба „Юнак – Локомотив“ Стефан Стефанов и неговия личен треньор Сава Савов. Русенският спортист бе награден за своята европейска титла в категория до 85 кг. при момчетата, която завоюва през месец май в гр. Лутраки, Гърция.

„Възхищавам се на спокойствието и концентрацията, с които успяваш да надделееш над противниците си. В твое лице младите спортисти виждат един одухотворен състезател и вярвам, че благодарение на теб ще успеем да привлечем в борбата ново поколение от още по-подготвени деца“, каза кметът. Той изказа специална признателност към треньора на Стефанов, чието наставничество превръща солиден брой спортисти в шампиони.

Своята европейска титла русенецът завоюва, като на финала победи с технически туш 10:0 молдовеца Еуген Дохатер за едва 82 секунди.

Състезателят на Спортен клуб по борба „Юнак – Локомотив“ и настоящ възпитаник на Спортното училище сподели, че е стартирала усилената му подготовка за предстоящото балканско първенство по борба, което ще се проведе през месец октомври в Скопие, Република Северна Македония. Неговата голяма цел е да получи квота за участие в Олимпийските игри.

На срещата присъстваха още заместник-кметът Борислав Рачев и директорът на ОП „Спортни имоти“ Лачезар Иванов.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X