https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаИзборните резултати ще се броят в „Арена Русе“

Изборните резултати ще се броят в „Арена Русе“

В ход е подготовката на многофункционалната спортна зала „Арена Русе” за приемането на протоколите от секционните избирателни комисии и отчитането на изборните резултати от предстоящия вот за евродепутати и народни представители тази неделя. Районната избирателна комисия /РИК/ ще отчита резултатите в „Арена Русе“. Мястото е за предпочитане, защото на предходните избори там организацията е била добра. Очаква се протоколите от секциите за гласуване да започнат да идват в „Арена Русе“ около час след края на изборния ден.

По закон гласуването приключва в 20 ч., освен ако няма опашки пред секциите. Заради възможността за гласуване с хартиени бюлетини и необходимостта от броене и на машинните гласове, първоначалната обработка на резултатите от секциите ще отнеме повече време. По-рано днес съвместно от Областната администрация и РИК съставиха детайлна план-схема за движение в залата. Предприемат се всички възможни мерки, така че да се осигури безпроблемно и адекватно протичане на процеса. Разпределени са и функциите между компетентните институции. Охраната на изборния процес е под контрола на органите на МВР.

Областният управител Драгомир Драганов и председателят на РИК Милена Хинкова заедно с експерти по подготовката и провеждането на изборите уточниха последните подробности по организацията. По думите на Драганов е създадена отлична организация и няма предпоставки както за проблеми в изборния ден, така и при отчитането на резултатите.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X