https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиИнцидентиСобствениците на изгорелия склад в Русе подозират умишлен палеж

Собствениците на изгорелия склад в Русе подозират умишлен палеж

Потушен е пожарът, пламнал рано тази сутрин в склад за слънчогледови пелети в Русе. Жертви и пострадали няма. Щетите са за хиляди левове, а собствениците подозират умишлен палеж.

Тази сутрин живеещите в района се събудили от силен взрив. Пламъците са обхванали покрива на склада, който е напълно унищожен. В помещението не е имало работници, а само продукция. На място са пристигнали седем противопожарни екипа. Те са ограничили пожара, преди да се разпространи върху 16-те цеха на бившия хлебозавод и близката боулинг зала. Няма опасност от замърсяване на въздуха. За изясняване на причините ще се търсят и записи от охранителните камери в района.

“Бях на пешеходната пътека, пресичах и чух много силен гръм. Много голям пушек, гърмът беше много страшен и всичко избухна в пламъци. Пожарните реагираха бързо, мисля че до 7-8 минути.”

“Страшен пожар беше и дойдоха веднага пожарните. То чернилка беше, какво да бъде.”

“Да не се притесняват гражданите. Няма никакви примеси на опасни вещества и дим за хората. Никакви токсични пушеци, които да увредят здравето и живота на гражданите”, успокои комисар Светослав Войчев – директор на регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” – Русе.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X