https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиРазкриха дворове с канабис в Русенско

Разкриха дворове с канабис в Русенско

Полицейска операция разкри дворове с канабис в Русенско.

Пресцентърът на МВР – Русе съобщава за успешни полицейски операции, проведени в селата Писанец и Копривец, в резултат на които са открити значителни количества канабис и други наркотични вещества. Операциите са част от продължаващите усилия на полицията за борба с незаконното производство и разпространение на наркотици.

На 9 юли, по време на рутинна проверка в село Писанец, полицейски служители от районното управление във Ветово са открили насаждения на коноп в двор на къща. Живущият на адреса, 63-годишен мъж, заявил, че растенията са индустриален коноп, който използва за пушене. Въпреки това, проведен полеви наркотест показал положителен резултат за канабис.

При огледа на място са установени 172 стръка зелена растителност с различна височина, както и около 500 грама суха зелена растителна маса в къщата. Растенията и сухата маса са иззети от органите на МВР за целите на разследването. По случая е започнато досъдебно производство.

В същия ден, служители на районното управление в Бяла са извършили проверка в частен дом в село Копривец, обитаван от 39-годишен мъж. В една от стаите на къщата, полицаите са открили 645 грама суха зелена тревна маса, която при полеви тест е реагирала на марихуана. Освен това, са намерени електронна везна и свита цигара с марихуана.

При последвала проверка в двора на имота, полицаите са открили шест засети растения марихуана с височина от 90 до 150 сантиметра. Количествата са иззети, а по случая е започнато досъдебно производство.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X