https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоСпортБруно Акрапович е новият треньор на ЦСКА

Бруно Акрапович е новият треньор на ЦСКА

Бруно Акрапович е новият треньор на ЦСКА. Новината беше съобщена на официалния сайт на футболни тим. Днес (11 октомври) специалистът от Босна и Херцеговина ще изведе футболистите за първа тренировка.

“Наставникът финализира преговорите с ръководството на червените и подписа своя договор, като преди това бяха уредени и документално нещата с предишния му клуб. 53-годишният специалист се захваща веднага за работа, а официалният му дебют ще бъде на “Армията” в събота срещу “Ботев” Ихтиман в елиминационен мач от турнира за Купата на България. Към настоящия треньорски щаб ще бъде привлечен само сънародникът му Бранко Окич, чиято кариера като състезател и треньор досега е преминала в Германия”, пишат в сайта си “червените”.

Срещата с “Ботев” Ихтиман от 1/16-финалите в турнира за Купата на България е на 14 ноември 2020 г. на стадион “Българска армия”.

ЦСКА е без постоянен треньор от 26 октомври, когато “червеният” клуб се раздели със Стамен Белчев. До момента временно мястото му заема Даниел Моралес. Под негово ръководство “армейците” стигнаха до престижно 0:0 с “Рома” на “Олимпико” в Лига Европа, където отстъпиха и с 0:3 на “Йънг Бойс”. В Първа лига ЦСКА има две победи с Моралес начело – 1:0 срещу “Царско село” и 2:1 срещу “Монтана”.

Акрапович беше начело на “Локомотив” Пловдив от 2017 г. насам. Под негово ръководство “черно-белите” спечелиха Купата на България в два последователни сезона – 2018/2019 и 2019/2020.

В кариерата си на играч Акрапович се засече с Юрген Клоп в “Майнц”, а след това и с Цанко Цветанов в “Енерги”. Като наставник е водил втория тим на “Волфсбург”, отбори в Хърватия, Гибралтар и Македония.

 

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X