https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоUncategorizedМасова оставка в отделението по нефрология към Александровска болница

Масова оставка в отделението по нефрология към Александровска болница

Началникът на клиниката по нефрология и трансплантации към Александровска болница Проф. д-р Емил Паскалев и целият му екип подадоха оставки след скандала с изнасянето на чували и кашони с досиета на бъбречно трансплантирани пациенти. Причината за преместването на документацията е превръщането на тази част от лечебното заведение в COVID отделение.

“Александровска болница затрива с лека ръка дългогодишната грижа за бъбречно трансплантираните пациенти. Медицинските досиета на всички се събират в чували и заминават незнайно къде. Това става без участието на медицинските служители от отделението по Нефрология и трансплантация. Заради това, както и заради отношението на ръководството към това отделение, медицинските сестри и лекарите, начело с проф. Паскалев, днес са подали молби за напускане. Това на практика означава, че бъбречно трансплантираните в България остават без адекватна здравна грижа. И нито на ръководството на Александровска, нито на Изпълнителна агенция “Медицински надзор”, им пука за това“, се казва на страницата на форума.

Преместването породи остра реакция от страна на пациенти и доктори. Стигна се дори до оставката на началника на диспансера проф. Емил Паскалев и целия екип на отделението. По непотвърдена за момента информация от пациенти, тези оставки вече са разписани.

Към момента няма коментар от лечебното заведение, но се очаква на 12.11. (четвъртък) да се състои пресконференция, на която ще бъде разяснено къде и как ще бъдат наблюдавани пациентите, които подлежат или са претърпели бъбречна трансплантация.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X