https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоUncategorizedИзнасят с чували досиета на бъбречно трансплантирани от Александровска болница

Изнасят с чували досиета на бъбречно трансплантирани от Александровска болница

Досиетата на бъбречно трансплантирани пациенти, които са под наблюдението на Диспансера по нефрология и трансплантации към Александровска болница се изнасят с чували и кашони. За това алармираха от Български пациентски форум, като поместиха и видео във Facebook. До изнасянето се стигна, след като беше взето решение, тази част от лечебното заведение да се превърне в COVID отделение.

“Всичко това се случва, защото болницата е решила да прави от отделението Ковид сектор, без да определи място, където бъбречно трансплантираните ще получават адекватно медицинско обслужване. Всичко това се случва, защото болницата е решила да заработи няколко сребърника отгоре, правейки Ковид отделения на конвейер, без да ѝ пука какво се случва с другите болни. Това се случва точно месец, след като здравният министър и шефът на Александровска проф. Богов лицемерно записваха клипчета как подкрепят донорството и трансплантациите. Но най-вече това се случва, защото здравната ни система е изтърбушена и ръководството на държавата носи основната отговорност за това“, се казва още в позицията.

Заради ситуацията от Българския пациентски форум вече проведоха протест, а в петък ще има нова демонстрация. Тя ще се състои на 13 ноември от 13,00 часа пред Министерство на здравеопазването. Като причини за протеста те посочват преместването неясно къде на диспансера за трансплантирани и неяснотата какво ще се случи с хората и хаоса около хронично болните пациенти. “Федерация “Български пациентски форум” призовава всички, които не са съгласни с водената политика да дойдат и да подкрепят трансплантираните и хронично болните пациенти“, пишат от организацията на Facebook страницата си.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X