https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоUncategorizedКунчев: Правим повече тестове и резултатите са показателни

Кунчев: Правим повече тестове и резултатите са показателни

В последната седмица правим над 1000 теста на 100 000, което ни поставя около средната европейска стойност, обяви Ангел Кунчев по време на брифинга за епидемичната ситуация в страната, като призна, че това ни дава надежда, че данните вече са показателни. Делът на положителните тестове от общия брой направени показва, че в момента сме на плато, т.е. има задържане на нивото. България допреди дни беше на последно място в ЕС по броя на тестовете на 100 000 души, което поставяше под силно съмнение колко реална картина дава официалната статистика, отчете той.

Добрата новина е, че се наблюдава трайна тенденция за повишаване на излекуваните на дневна база пациенти в страната – почти наближава 1000 души на денонощие, заяви от своя страна здравният министър Костадин Ангелов. Той посочи, че имаме достатъчно количества медикаменти.

„Скоро ще имаме над 3000 легла за среднотежки и тежки случаи и около 400 легла за интензивно лечение, увери шефът на Пирогов проф. Асен Балтов за реорганизацията на болниците в София. Той призова за търпение, тъй като тази реорганизация “не става за една минута”. Около една трета от хората, които чакат на опашка пред болниците, нямат нужда от влизане в болница и допълнителни дейности като рентген“, обясни Балтов.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X