https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоUncategorizedВълчев: Oт днес 44% от учениците са на дистанционно обучение

Вълчев: Oт днес 44% от учениците са на дистанционно обучение

Надделя мнението, че образователният процес е дори невъзможен с носене на маски, особено за малките. Сега сме обаче в по-кризисен момент, с огромен натиск над болниците, за съжаление обсъждаме кое е по-малкото зло. Тази седмица казахме на училищата и учителите, че те могат да преценят дали децата да носят маски в час. Това заяви за NOVA образователният министър Красимир Вълчев.

„Носенето на маски казахме да е над 4-ти клас – за малките е по-неподходящо, по-трудно – има изследвания, че малките ученици са и по-малко приносители на вируса“, добави той.

Десоциализацията, обездвижването, при малките деца не е желателно продължителен престой пред екрани, това са негативните последици от дистанционното обучение, припомни Красимир Вълчев съображенията, поради които няма централна заповед за преминаване в електронна среда.

Може и едно дете от клас да премине към дистанционно обучение, дори класът да е в стаята, каза министърът, цитиран от dariknews.

Днес 44% от учениците ще учат в електронна среда, довчера бяха 38-39%, поясни Красимир Вълчев. От 2400 училища имаме 1100 без коронавирус – по-малките общини, по-отдалечените общини, изброи той.

“През януари и февруари вероятно ще има 2-3 седмици, когато се очакват и грипните вируси, тогава вероятно ще има преминаване на обучение в електронна среда”, предположи Красимир Вълчев.

За опасенията на учители, че присъственото обучение създава опасност за здравето им, той каза: “Където има учителска психоза, директорите могат да решават за преминаване временно в електронна среда – дал съм общи насоки да не се задържат повече от 3 седмици учениците в електронна среда”.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X