https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиЗатвор за двама души за трафик на афганистанци

Затвор за двама души за трафик на афганистанци

Осъдиха двама души в Свиленград на затвор за трафик на 21 афганистанци, съобщи Районна прокуратура. На 4 юли 2020 г., към 1:30 часа, граничен полицейски патрул е задържал в гр. Свиленград, обл. Хасково, микробус, управляван от Д.А. В автомобила са пътували 21 граждани на Афганистан. Установено е, че чужденците влезли в България през “зелена граница”, в гр. Свиленград.

Наблизо ги чакал микробус, управляван от Д.А., в който те се качили. Установено е, че Д.А. бил ангажиран от обвиняемия Н.М., за да закара чужденците с микробуса до гр. София, като за целта щял да получи възнаграждение. След като полицаите спрели автомобила, Д.А. се е опитал да избяга, но е бил задържан.

По споразумение на прокуратура и защитата на обвиняемите, одобрено от Районен съд – Свиленград, на Д.А. е наложено наказание от 10 месеца “лишаване от свобода” при първоначален “общ” режим на изтърпяване и глоба от 3 500 лева, а на Н.М. е наложено наказание от 11 месеца “лишаване от свобода” при първоначален “строг” режим на изтърпяване и глоба в размер на 3 500 лева. Моторното превозно средство, послужило за извършване на престъплението, е отнето в полза на държавата.

Определението на Районен съд – Свиленград е окончателно.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X