https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоСвятНавални заведе дело срещу прессекретаря на Путин

Навални заведе дело срещу прессекретаря на Путин

В Пресненския съд в Москва е бил получен съдебен иск от опозиционера Алексей Навални срещу Дмитрий Песков, прессекретаря на руския президент Владимир Путин. Искът е за опровергаване на изказване на Песков, че Навални говори по информация от ЦРУ, съобщава пред РИА Новости пресаташето на съда Лела Кокая.

“В съда постъпи исково заявление от Навални А.А. към Песков Д.С. за защита на честта, достойнството и деловата репутация”, каза тя.

Кокая отбелязва, че предмет на съдебния спор са станали публикувани от медиите фрази на Песков: “Отчитайки, че с болния (б.р. – Навални в периода на хоспитализирането му след отравянето) работят специалисти на ЦРУ, всичко, които той заявява е онова, което му слага в устата тази организация”; а също така и “По-добре, ако тази организация води диалог не с нас чрез него, а директно със своите руски колеги от СВР (Службата за външно разузнаване), ГРУ (Главното разузнавателно управление) и другите спецслужби”.

В съдебния си иск Навални настоява тези думи на Песков да бъдат признати за несъответстващи на действителността и дискредитиращи неговите чест, достойнство и делова репутация. Освен това опозиционерът иска публикуване на опровержение на официалния сайт на администрацията на президента Путин, отбелязва “Сега”.

“Искът току-що постъпи, никакво процесуално решение не е взето”, уточнява пресаташето на съда Кокая. Тя добавя, че няма искане за парично обезщетение.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X