https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКрими72 часа арест и от 1 до 10 г. затвор за катастрофиралия...

72 часа арест и от 1 до 10 г. затвор за катастрофиралия с откраднат ТИР в Бургас

Крадецът на камиона в Бургас остава в ареста за 72 часа. Повдигнато му е обвинение за противозаконно отнемане на товарен автомобил, за което може да получи от 1 до 10 години затвор, съобщи БТВ.

Припомняме, че снощи 18-годишен без книжка открадна тир, натоварен със стока и след гонка с полицията катастрофира на възлово кръстовище в Бургас. По чудо няма жертви и пострадали.

По време на разследването е установено, че товарният автомобил се е намирал на паркинг, стопанисван от търговско дружество в град Бургас. Камионът е отнет, чрез използване на техническо средство – контактен ключ. Скоростното преследване започва малко преди полунощ. Полицейски патрул забелязва, че в еднопосочна улица насреща се движи криволичещ товарен автомобил. Шофьорът не спрял, когато ги видял.

Последвала гонка, завършила с трясък под пасарелката на възлово кръстовище. “Имал желание да посети свой приятел, но се е съобразил, че е късно вечерта и най-вероятно същият е заспал, което всъщност го провокирало да се разходи с товарния автомобил по улиците на града”, обясни Цветелина Рандева – говорител, ОД на МВР-Бургас.

Разходката започва от паркинг, откъдето камионът, натоварен с 23 тона ламинат, е откраднат. Продължава през две кръгови кръстовища, навлиза в жилищен квартал, пресича още два и по-тесни улици излиза на оживения булевард. “Не е лесно да откраднеш камион. Тук има бързи и бавни скорости, които ако не знаеш как се включват, не знам как… видях и как зави. Значи явно не за първи път кара камион”, коментира Панайот Рачев – шофьор на камион.

Часове наред продължи разчистването на пътното платно от разпилените дървени плоскости. Движението на градския транспорт беше отклонявано по обходен маршрут.

 

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X