https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоUncategorizedКостадин Филипов: Тайни преговори между София и Бучковски не може да има

Костадин Филипов: Тайни преговори между София и Бучковски не може да има

“Тайни преговори между София и Владо Бучковски не може да има, защото той не е сам тук, за разлика от Любчо Георгиевски, който преди време беше сам на същата мисия в България”. Това каза пред БНР журналистът Костадин Филипов във връзка с отношенията между София и Скопие след отказа на България да подкрепи преговорната рамка на Северна Македония за присъединяване към Европейския съюз. Филипов уточни, че проф. Бучковски, който е специалния пратеник на правителството в Скопие, е придружаван от отговорен представител на Министерството на външните работи на Република Северна Македония и добави, че вероятно му нямат достатъчно доверие останалите партии в Северна Македония.

По думите му Бучковски е добронамерен към България. “Той не крие своята принадлежност към онази малка група интелектуалци в Скопие, които искат нормализиране на отношенията и няколко пъти е казвал, че България е най-близката им страна”, категоричен е журналистът.

Костадин Филипов изказа оптимизъм, че “ще им мине на македонците” и отношенията между София и Скопие ще се възстановят. Според него Заев чака идването на Джо Байдън на власт, за да бъде решен проблемът с европреговорите на Северна Македония. Той прогнозира още, че Германия ще продължава да настоява за старт на преговорите на Скопие с Брюксел и политиците в България трябва да са готови за външен натиск, който ще се засилва.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X