https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоUncategorizedРодилка обикаля четири болници, защото отказват да я приемат... детето се ражда...

Родилка обикаля четири болници, защото отказват да я приемат… детето се ражда след 6 часа по пътищата

Родилка беше върната от три болници заради пандемията. Часове преди да роди жената и близките й обикаляли лечебните заведения в Ямбол и Стара Загора, но безрезултатно. Накрая детето се ражда в Бургас след шест часа по пътищата.

10 декември, в ранните часове на нощта, свекърът на жената, родила второто му внуче, потегля да търси медицинска помощ с отговорност за два живото. В дъжд и буря започва обикалянето на болници.

“Снаха ни имаше болки за раждане, болницата “Св. Пантелеймон” в Ямбол се оказа затворена през нощта заради заразени лекари през нощта се налага да тръгнат за Стара Загора, разказа пред bTV свекървата на жена, която обиколи 4 болници в три града, докато роди. Доста се лутахме, докато намерим отделението в Стара Загора.

Лекарката, която я прегледа през нощна, отказа, да я приеме, защото нямали места. Отидохме във втора болница – “Тракия”. С пристигането медицинско лице не се появява, а охраната казва да изчакат до сутринта, когато ще дойде лекар, за да прецени да приеме ли родилката, защото болницата е препълнена. Оттам пътуват 200 км до болница “Дева Мария” в Бургас, където жената ражда момиченце.

“Върху мен бяха два човешки живота, когато ме изпратиха да пътувам за Бургас. Навън беше дъжд и буря, а ние пътуваме по магистралата 200 км. Изплашихме се. Най-вече аз, защото настоявах да имат второ дете”, споделя свекърът.

Ангажимент на личните лекари било да информират бременните, че отделението не работи, казаха от ямболската болница., от старозагорската университетска – че не приемат хора от Ямбол, освен ако състоянието им не е спешно. От болница “Тракия” обаче заявили, че са шокирани и започват незабавна проверка.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X