https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоСвятИ Путин със забрана да посещава Олимпийските игри

И Путин със забрана да посещава Олимпийските игри

Както стана ясно по-рано днес Спортният арбитражен съд (CAS) в Лозана забрани на руските спортисти да се състезават под знамето на страната до 2022 г. включително, а на служители да присъстват на Олимпийските игри и Параолимпийските игри. Сега се оказва, че забраната се отнася за Владимир Путин и други висши руски лидери, пишат руските медии.

Санкциите, одобрени от арбитражния съд, обхващат президента, министър-председателя, вицепремиерите на Русия, членовете на Федералното събрание на Руската федерация, ръководителите и заместник-ръководителите на федералните служби и ведомства, център за спортно обучение, както и всички лица, работещи в администрацията на президента на Русия и в Следствения комитет на Руската федерация.

Ако обаче членовете на руското правителство са членове на международния олимпийски или параолимпийски комитет, това правило не се отнася за тях. Също така ръководителят на държавата, в която се провежда състезанието, има право лично да покани член на руското правителство да присъства на събитието.

Ръководителят на Руския олимпийски комитет Станислав Поздняков нарече забраната на руските държавни служители да присъстват на игрите за неприемлива.

“Решението директно посочва президента на Руската федерация. Не мога да си представя, че арбитрите подкрепят решението за разширяване на тези мерки до държавния глава на суверенна държава”, каза той.

На свой ред министърът на спорта на Русия Олег Матицин заяви, че съжалява за това решение. „Най-малкото е неправилно разпространяването на санкциите върху държавните служители“, каза той.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X