https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоUncategorizedДо март ще има най-малко 3 разрешени ваксини срещу COVID-19

До март ще има най-малко 3 разрешени ваксини срещу COVID-19

Директорът на Изпълнителната агенция по лекарствата Богдан Кирилов, който също участва в брифинга в Министерски съвет, съобщи, че се очаква през февруари – март да има одобрени 3 – 4 ваксини за употреба, предаде БГНЕС.

От своя страна здравния министър поясни, че се разработват бърз информационен канал, по който лекарите да получават синтезирана информация за всяка една ваксина. Ще направим и среща с всички български медии между Коледа и Нова година, защото само чрез медиите ние може да стигнем до всеки гражданин и да му дадем най-важната информация, каза още Ангелов.

Очакването е до края на януари да има около 100 000 дози у нас, а до средата на годината да има „достатъчен капацитет“ за всички.

Здравният министър посочи още, че се работи по бърз информационен канал, който да е достъпен за всички български лекари и чрез който да получат синтезирана най-важната информация за ваксината. Целта е да могат да отговорят на всички въпроси на пациентите, които ще трябва да подпишат информирано съгласие. „Това не означава, че като подписвате информирано съгласие, лишаваме от отговорност някого“, подчерта министърът.

„Между Коледа и Нова година ще направим среща с всички български медии. Там искам да протегнем ръка за помощ, само чрез вас ние можем до всеки един български гражданин – да му дадем най-важната и най-ценната информация“, обясни Ангелов.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X