https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияОткриха 17 кг амфетамин в храсти край Свиленград

Откриха 17 кг амфетамин в храсти край Свиленград

Гранични полицаи са открили сак, пълен със 17 кг амфетамини край Свиленград, научи „Монитор“. Синтетичната дрога е била скрита в храстите, недалеч от стария международен път Е-80, със сегашно обозначение I-8. Бдителен патрул забелязал сака при рутинен обход, недалеч от изхода в посока село Генералово.

Според разследващи по условните цени, използвани от българската съдебна система за определяне на тежест на престъпленията и присъдите на трафикантите, откритият наркотик е на стойност около 700 000 лева.

Таблетките в чантата били в няколко цвята. Върху всяко от хапчетата бил щампован питбул. Според запознати, това е сигурен знак, че наркотикът е синтезиран в Югоизточна България.

По случая все още няма задържани. Дрогата е била открита преди Празниците и няколко дни е била под наблюдение. След като се убедили, че вероятността никой да я потърси е много ниска, сакът бил  прибран от полицията.

Разследването на случая и издирването на трафикантите продължава. Вероятно това една от причините от МВР все още няма официална информация за открития сък с наркотици.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X