https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоUncategorizedПроф. Кантарджиев с коментар за мъжкото хоро, ваксините и изборите

Проф. Кантарджиев с коментар за мъжкото хоро, ваксините и изборите

По-добре да продължаваме да носим маски и да не се събираме с хора, а и вече свикнахме. Това заяви пред Нова проф. Тодор Кантарджиев, директор на НЦЗПБ и член на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса.

“Ваксините ще дойдат, а за доставките има много добра логистика. Всяка година личните лекари правят милион ваксинации, а това става без шум – всяко дете се ваксинира по 10 пъти в първата си годинка”, разкри проф. Кантарджиев.

В добрия случай ще имаме 1,5 имунизирани до август месец. С “АстраЗенека” ваксинираните ще се увеличат”, коментира директорът на НЦЗПБ.

“И нашата държава, и производителят поемат отговорността за страничните ефекти от ваксината. Затова се подписва документ. Страничните реакции при ваксината срещу коронавирус са същите като при грипната ваксина”, разкри проф. Кантарджиев.

“10 души на 100 000 правят алергична реакция. 7 от тях получават симптоми през първите 15 минути след убождането”, съобщи здравният експерт.

“Към момента търсенето на руската ваксина е голям, но няма нужда от нова заявка за дози”, каза професорът.

“Когато се спазват правила, избори могат да се проведат. Много държави проведоха вот в пик на пандемията, това не доведе до нещо лошо. Правилата са следните: да не се събират много хора на едно място и да се носят маски”, категоричен бе проф. Тодор Кантарджиев.

Директорът на Националния център по заразни и паразитни болести коментира и мъжкото хоро в Калофер:

“Имаше вълна от недоволни от случващото се в Калофер. Олимпиади за милиарди долари се отменят, но ние се поддадохме на емоцията за хорото. Същите силни мъже, след като вдигнат температура, звънят по нощите и искат специално обгрижване”, заяви проф. Кантарджиев.

“Ако си млад и загубиш обоняние, мога да кажа, че след 5 дни то ще се възвърне. Важното е да не заразяваме близките си и да не ходим на работа”, заяви директорът на НЦЗПБ.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X