https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоUncategorizedРазбиха ромска група за кражби на автомобилни гуми

Разбиха ромска група за кражби на автомобилни гуми

Търновската полиция разби ромска група за кражби на автомобилни гуми. Задържаните са действали на територията не само на България, но и на страни от Европейския съюз.

Арестуваните са на възраст 19, 39 и 59 година и тримата от Павликени. Имат роднинска връзка. Те са задържани след серия от удари във Велико Търново и Горна Оряховица, при които няколко луксозни автомобила останаха „на трупчета”.

Наблюдаващият прокурор Тотко Найденов съобщи, че преди да нанесе удара престъпното трио внимателно оглеждало района. Крадците избирали скъпи джипове, спрени между блоковете на места без видеокамери. След това с изключителна бързина тримата престъпници сваляли гумите с джантите и изчезвали със собствения си автомобил.

Част от откраднатото продавали в Русе, където собственикът на гумаджийницата не предполагал,  че купува крадени авточасти. Пред него крадците обяснявали, че внасят гумите и джантите от чужбина. Нанесените щети са за около 10 хил. лв. Част от откраднатите вещи са върнати на собствениците, като размерът само на невъзстановените щети е за 4 хил. лв. При извършване на обиски на адреси в Павликени и Русе са намерени и иззети множество вещи, които имат отношение към престъпната им дейност. Събраните доказателства са за 4 извършени кражби във Велико Търново и 1 в Горна Оряховица.

Тримата са заловени в домовете си в Павликени, часове след последния си удар – кражба на половин тон дизелово гориво от камион в родния си град, а Районният съд във Велико Търново ги остави за постоянно в ареста. Обвинени са в извършване на кражби в предварителен сговор, извършени с техническо средство. 39-годишният мъж е извършил престъпленията и в условията на опасен рецидив. Той има богата престъпна „кариера”. Три пъти е обявяван у нас за общодържавно издирване. Има и Европейска заповед за арест. 59-годишният му съучастник пък, е съден и реабилитиран.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X