https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКрими19-годишен е извършителят на две кражби от автомобили в Русе

19-годишен е извършителят на две кражби от автомобили в Русе

Служителите на Първо РУ установиха 19-годишен като извършител на две посегателства от автомобили.

Потърпевшите граждани са сигнализирали за тях миналата седмица. В единия случай е направил опит да открадне CD устройство от „Фолксваген Пасат“, който е бил паркиран на ул. Илинден в Русе, но деянието му е останало недовършено, тъй като се счупили дръжките на вратите на автомобила.

В другия случай от автомобил „Фолксваген“ модел „Голф“, паркиран на ул. „Никола Й. Вапцаров“ в Русе, чрез проникване с взлом на стъклото на предна лява врата, е отнел DVD плейър “Пайнер”, а от предната част на колата декоративна решетка. Стопанинът на превозното средство е заявил щета за около 500 лв.

По двата случая по описа на Първо РУ се водят преписки за престъпления по чл. 195 от НК. До автора на двете посегателства криминалистите от Първо РУ са стигнали след залавянето му от патрулен екип на районното управление, завчера през нощта на бул. Гоце Делчев в Русе, като водач на противозаконно отнет „Голф“, за което бе образувано бързо производство по чл. 346 от НК. Работата по изясняването на престъпната дейност на лицето продължава.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X