https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоЛюбопитноПореден успех: Мария Бакалова с награда за поддържаща роля

Пореден успех: Мария Бакалова с награда за поддържаща роля

Пореден успех за Мария Бакалова! Лондонските кинокритици удостоиха родената в Бургас актриса с награда за поддържаща роля за филма „Борат 2“.

2021-ва определено започна с безпрецедентен успех за Бакалова. Мария е номинирана за „Златен глобус“ в категорията най-добра актриса във филмова комедия или мюзикъл. За първи път българка получава номинация за престижните награди. Тя проби в Холивуд с брилянтното си превъплъщение като дъщерята на Борат – Тутар в едноименния филм „Борат 2“.

Българката ще си оспорва приза с Мишел Пфайфър за „Френски изход“ („French Exit“), Аня Тейлър-Джой за „Ема“, Кейт Хъдсън за „Музика“ и Розамунд Пайк за „Много ми пука“.

Дни след това пък талантливата актриса получи номинацията и за награда на Гилдията на филмовите актьори. Бакалова е номинирана за най-добра женска поддържаща роля за участието си в „Борат 2“.

Тя ще се бори срещу Глен Клоус, Оливия Колман, Хелена Зенгел и Юн Юх-джунг.

Наградите на актьорската гилдия се смятат за солиден индикатор за успех на „Оскар“-ите, тъй като нейните членове са най-голямата група в Академията за кинематографично изкуство и наука. Церемонията за наградите на Гилдията на актьорите беше пренасрочена от 14 март за 4 април, за да не съвпадне с шоуто за водещите музикални отличия „Грами“.

Голямата награда за филм на годината Лондонските кинокритици (London Critics Circle) присъдиха на „Земя на номади“.

Филмът спечели още две награди на виртуалната церемония – за актриса на годината на Франсис Макдорманд и за сценарий на Клоуи Чжао.

Хорърът „Сейнт Мод“ спечели също три награди, включително и за британски фим на годината. Наградата за най-добър актьор получи посмъртно Чадуик Боузман за „Ма Рейни: Майката на блуса“.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X