https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаИзбори 2023Крум Зарков готов да се откаже от депутатското си място след провала...

Крум Зарков готов да се откаже от депутатското си място след провала в Русе

Новоизбраният депутат от БСП в Русе Крум Зарков е готов да се откаже от мястото си в Народното събрание, научи Ruse.news. Причината е провалът на социалистите в Русе. Те се класираха на трето място и изпращат в парламента само един представител.

“Равносметката за БСП е много тежка. Оправдания за такава загуба не може да има. Всеки от нас – тези, които имахме честта да водим и да представляваме БСП пред българските граждани, носи своята отговорност. Въпрос на разбиране и съпричастност към бъдещето на нашата партия е това кой как смята да реализира тази отговорност.
Аз лично се извинявам на всички социалисти, симпатизанти и гласоподаватели на БСП в Русе за това, че като водач на листата не можах да я изведа до по-добър резултат”, заяви в социалните мрежи Крум Зарков.
“Положих много усилия, имах нужната подкрепа от нашите организации по места, изпълнен съм с благодарност към организаторите и участниците в стотиците срещи и събития в кампанията, благодарен съм и на регионалните медии, които ги отразяваха. Въпреки всичко обаче, ние в Русе ще имаме само един мандат. Ако през април що-годе удържахме на общия спад в резултата на БСП, този път не успяхме”, признава той.
“Като водач на листата и получил най-много преференции, аз би трябвало да поема мандата. Но не мога просто да стана депутат – все едно, че нищо кой знае какво не се е случило и всичко си продължава постарому”, продължава Зарков.
“Случи се. БСП загуби тежко. И това носи вреда на цялата политическа система. Първите признаци на опасни импровизации в нея вече са налице. А съвсем скоро, буквално след броени дни в парламента ще трябва да се заемат отговорни позиции – такива, които да допринесат за съставянето на кабинет с ясни приоритети и видим хоризонт. Депутатите – социалисти ще трябва да работят в един доминиран от десни сили парламент и да гарантират, че повече не ще се игнорират тежките социални и икономически проблеми на българите и особено на най-уязвимите от тях – младите семейства, работещите бедни, пенсионерите. Това винаги е била трудна битка. А сега, поради слабия ни изборен резултат, тя ще е още по-тежка”, допълва новоизбраният депутат.
“Вярвам, че като народен представител мога да бъда полезен за каузата ни. Не смятам обаче, че изборите сами по себе си ми дават правото да я водя от името на русенските социалисти. Защото истината е, че на тези избори в Русе не спечелихме, а загубихме един мандат. Ето защо още на следващите им заседания ще сезирам Областния и Общинския съвети на БСП в Русе, за да обсъдим заедно кой е най-добрият вариант за нашия депутатски мандат. Ако тези органи ми гласуват доверие, аз няма да пестя усилия, за да изпълним предизборните си обещания към региона и страната. Ако не – ще работя не по-малко усърдно, за да може друг от нашата русенска листа да го направи. Ще успеем само заедно”, завършва Зарков.
Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X