https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораКои ще бъдат представителите на Русе в 46-тото Народно събрание?

Кои ще бъдат представителите на Русе в 46-тото Народно събрание?

Централната избирателна комисия обяви избраните за народни представители в 46-тото Народно събрание. От Русе в парламента влизат 8 депутати – трима от Има такъв народ, двама от ГЕРБ и по един от БСП, ДБ и ДПС.

Има такъв народ

Светлин Стоянов е завършил Езикова гимназия „Гео Милев“ в Русе. Магистър е по икономика от УНСС София. Работил е в няколко търговски банки, 8 години е бил офицер в НСО с чин „Капитан“. През 2007-2008 г. е административен директор на „Нестле“- България. От 2012 г. до 2016 г. е отговорник охрана във Френското посолство, а от 2016 г. до момента е шеф на охраната на посолството на Саудитска Арабия в България.

Васил Георгиев е възпитаник на АЕГ “Гео Милев” Русе, завършва през 1989 година с отличие, след това СУ “Климент Охридски”, магистър Тюрколог, магистър по Право. Работил е като дипломат в Република Турция, в момента е мениджър в голяма международна компания. Семеен с две деца.

Билян Кършовски е завършил АЕГ “Гео Милев” Русе. Бивш командос от 68-ма бригада в Пловдив. Представител на Военно- промишления комплекс. Участник в кастинга за политици през 2018 г.

ГЕРБ-СДС

Красен Кралев завършва Медицинския университет в родния си град Варна, след това специализира глобален маркетинг и управление на политически кампании в университета на Южна Каролина  и Асоциацията на националните рекламодатели на САЩ. Той е експерт в областта на публичните комуникации. Министър на младежта и спорта на Република България във второто и третото правителство на Бойко Борисов. Народен представител от партия ГЕРБ в 43-тото, 44-тото и 45-тото Народно събрание.

Десислава Атанасова е родена в Дулова. Получава магистърска степен по право в Университета за национално и световно стопанство (УНСС), политология и дипломация във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, а след това и по европейска интеграция в същия университет.  През 2009 година влиза в парламента като депутат от Русе. Народен представител е в 42-тото, 43-тото, 44-тото и 45-тото НС. Бивш министър на здравеопазването е.

БСП

Крум Зарков е роден в София. Завършил е Университет Париж 1 “Пантеон-Сорбона”, специалност “Международно публично право и право на международните организации”. Работил е в Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество и в Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в 41-то и 42-то Народно събрание. Народен представител от “БСП за България” в 44-то НС и зам.-председател на парламентарната група. Член е на ИБ на БСП.

Демократична България

Стефан Тафров е роден в София. Завършил е журналистика в Софийския университет. Един oт създaтeлитe нa CДC и в. „Дeмoкpaция”, първият външнoпoлитичeски съвeтник нa пpeзидeнтa Жeлю Жeлeв, зaмeстник-министъp нa външнитe paбoти в пpaвитeлствaтa нa Филип Димитpoв и Ивaн Koстoв, пoслaник нa Бългapия пoслeдoвaтeлнo в Итaлия, Beликoбpитaния, Фpaнция и ЮHECKO, кaктo и двa пъти пoслaник, пoстoянeн пpeдстaвитeл нa Бългapия в OOH – Hю Йopк.  Hoситeл нa Opдeнa нa Πoчeтния лeгиoн, стeпeн „Koмaндиp“, и нa Opдeнa нa Итaлиaнскaтa звeздa, стeпeн „Oфицep“.

ДПС

Бюрхан Абазов е роден в русенското село Смирненски. Той е инженер агроном от Висшия селскостопански институт в Пловдив, със специалност растениевъдство, има следдипломна квалификация по маркетинг и мениджмънт. Бил е председател на Общинската поземлена комисия във Ветово, работил е в частна фирма, занимаваща се със земеделие и животновъдство. След 2001 г. е директор на дирекция „Поземлени отношения” в Министерството на земеделието и горите. От март 2005 до юни 2009 г. е заместник-министър на земеделието и горите, последователно при министър Нихат Кабил и Валери Цветанов.  От 2013 до 2014 отново е зам.-министър на Земеделието и храните. Народен представител е в 44-тото и 45-тото НС.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X