https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораКакво свършиха русенските депутати в 46-ия парламент

Какво свършиха русенските депутати в 46-ия парламент

Скандалите и липсата на консенсус белязаха и 46-ото Народно събрание. Депутатите в този парламент работиха заедно от 21 юли до 15 септември и се събраха на 23 заседания.

Законодателната работа изглежда така – общо 78 внесени законопроекта, от тях окончателно приетите са четири.

Русенският избирателен район бе представен от 8 народни представители, разпределени в пет парламентарни групи. Най-много депутати от Русе в Народното събрание имаше “Има такъв народ” – трима, следвани от ГЕРБ, които изпратиха двама депутати. БСП, ДПС и ДБ имаха по един народен представител. Какво свършиха те в рамките на 46-тото Народно събрание, обобщи проверка на Ruse.news.

“Има такъв народ”

Водачът на русенската листа на партията на Слави Светлин Стоянов не може да се похвали с богата парламентарна дейност. Той участва в две постоянни и една временна комисия, като на ротационен принцип оглави Комисията за контрол над службите за сигурност, прилагането и използването на СРС и достъпа до данните по Закона за електронните съобщения. В рамките на 46-ия парламент Стоянов има едва 5 законодателни инициативи. и едно предложение към законопроект на второ четене. Светлин Стоянов не е задал нито един въпрос към служебните министри.

Васил Георгиев е участвал в две постоянни и една временна парламентарна комисия. Ръководи Делегация в Парламентарната асамбелия на Съюза на Средиземноморието. Георгиев също има едва пет законодателни инициативи, но няма нито едно предложение към законопроекти за второ четене. Депутатът все пак е задал един въпрос към служебните министри – – към Кирил Петков за промените в управителните надзори на ББР.

Билян Кършовски е член на две парламентарни комисии в 46-тото Народно събрание. Подписът му стои под едва три законодателни инициативи. Участва в едно предложение към законопроекти за второ четене и не е задал нито един въпрос към служебен министър.

ГЕРБ – СДС

Водачът на русенската листа на ГЕРБ-СДС Красен Кралев участва в две парламентарни комисии, като на едната от тях е зам.-председател – Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта. Кралев е участвал в три законодателни инициативи и в пет предложения към законопроекти за второ четене.  Не е задал нито един въпрос към министър от служебното правителство.

реформа

Десислава Атанасова бе председател на парламентарната група на ГЕРБ-СДС и бе сред най-активните депутати. Като лидер на ПГ е нормално подписът й да бъде начело под повечето инициативи на групата. Атанасова бе член в една парламентарна комисия и ръководител на делегация в Парламентарната асамблея на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа. Името й е под 26 законодателни инициативи и 15 предложения към законопроекти за второ четене. Десислава Атанасова е задала 4 въпроса към служебни министри, но нито един от тях не касае Русе.

БСП

Крум Зарков участва в две постоянни комисии, като на едната е зам.-председател. Член е и на една временна комисия и зам.-ръководител на Делегация в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа. Участва във внасянето на 8 парламентарни инициативи, но няма нито едно предложение към законопроекти за второ четене.  Крум Зарков е задал четири въпроса към служебните министри, като всеки един от тях касае Русе. -изграждането на автомагистрален път Русе-Велико Търново, катастрофите по пътя Русе-Бяла, контрола на движение на извънгабаритни превозни средства на територията на Русе и процесите на ерозия по брега на Дунав край Мартен.

ДБ

Стефан Тафров участва в две постоянни комисии и две парламентарни делегации. Зам.-председател на Комисията по външна политика. Участва във внасянето на 15 парламентарни инициативи и на едно предложение към законопроект за второ четене. Задал е един въпрос към служебен министър, като темата е “замърсяването на въздуха на град Русе”.

ДПС

Бюрхан Абазов участва в две парламентарни комисии, като е зам.-председател на Комисията по земеделието, храните и горите. Участва във внасянето на едва една законодателна инициатива и едно предложение към законопроект за второ четене. Задал е един въпрос към служебен министър, който не касае Русе.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X