https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораТошко Йорданов към Румен Радев: В НС има мнозинство от пет партии,...

Тошко Йорданов към Румен Радев: В НС има мнозинство от пет партии, които да съставят кабинет

Президентът Румен Радев започна втори кръг консултации с парламентарно представените партии за връчването на втори мандат за съставяне на кабинет. Първи се срещнаха с него “Има такъв народ” (ИТН), представена от Тошко Йорданов, Виктория Василева и Филип Станев.

“Ситуацията, пред която е изправена страната, поражда необходимостта да имаме редовен кабинет, и затова е изключително важно да се отнасяме всички още по-отговорно към възможностите за диалог, за консенсус, така че да съставим редовно правителство. Заявих, че трябва да изчерпаме всички възможности. Затова за нас е важно да чуем Вашата формула, така че да се намери верният път и успех да се състави редовен кабинет в рамките на 47-ото НС. Защото това е, което очакват българите. Заповядайте да чуем Вашата оценка и намерения”, обърна се държавният глава към представителите на ИТН.

“Факт е, че страната е изправена пред поредица от кризи, но вчера в тази зала на КСНС стана ясно, че повечето неща могат да се решат в парламента. Вие казахте, че ще забавите мандата, за да се решат повечето неща. Що се отнася до съставяне на правителство, ние опитахме, но бяхме предадени в средата на разговорите. В парламента има още пет партии, има огромно мнозинство, което може да състави кабинет. След като отказаха да работят с нас по неизвестни причини, имат възможността да съставят кабинет. Разбира се съществува и морална дилема, но това е тяхно решение”, заяви от своя страна председателят на ПГ на партията Тошко Йорданов.

“Явно това ще бъде обект на трудни диалози, но аз все пак окуржавам. Независимо от усилията за съставяне на кабинет, парламентът трябва да свърши важни неща. Независимо от изхода за съставяне на правителство, очаквам, че НС ще се отнесе отговорно по отношение на актуализацията на бюджета и Плана за развитие и устойчивост”, завърши президентът.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X