https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПоследни новиниИзложба на Оги Балканджиев открива празниците в Долината на тракийските царе

Изложба на Оги Балканджиев открива празниците в Долината на тракийските царе

С изложба на русенския художник Огнян Балканджиев в Казанлък ще бъде поставено началото на поредицата от събития в програмата на 16-те Празници в Долината на тракийските царе.

Това предаде кореспондент на Радио „Фокус“ . Изложбата е под надслов „Завръщане II“ и ще бъде открита тази вечер от 18 часа в зала „Иван Милев“ в Културно-информационния център на ул.“Искра“ №4.

Художникът представя пейзажи, цветни графики и многобройни шаржове на популярни личности. Причината да озаглави завръщането си в Казанлък като „второ“ е във факта, че Огнян Балканджиев е силно свързан с града като възпитаник на Художествената гимназия „Академик Дечко Узунов“.

Час по-късно, от 19 часа, на площад КИАЦО ще започне концерт на една от най-бързо развиващите се русенски музикални групи – SODA A’COUSTIC. Публиката ще чуе акустични изпълнения на някои от най-обичаните песни на български групи и изпълнители като „Сигнал“, „ФСБ“, „Импулс“, „Авеню“, Любо Киров и още много други.

Празниците в долината на тракийските царе 2021 ще продължат до 6-и септември като за първи път на открита сцена на язовир „Копринка”, Старозагорската опера ще представи: на 4 септември – „Турандот“, на 5-и септември – музиката на Стинг в концерта „Sting the opera“ и на 6-и септември – танцовата драма „Нестинарка“ под звездите.

Официалното откриване на празниците е връчването на наградата на името на проф. Александър Фол. Церемонията ще се състои вечерта на 3-и септември от 20.30 часа. Тази година публиката на открита сцена до Тракийската гробница в парк „Тюлбето“ ще има възможността да се потопи в атмосферата на древнотракийската култура с премиера на спектакъла на Общински театър „Любомир Кабакчиев“ „Мистериите на траките – Орфей“.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X