https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораОгнян Балканджиев откри поредна „Тайна изложба“

Огнян Балканджиев откри поредна „Тайна изложба“

Един от най-обичаните русенски художници Огнян Балканджиев бе удостоен с грамота на областния управител Анатоли Станев. Това се случи късно вчера вечерта по време на откриването на превърналата се вече в традиция „Тайна изложба“ на художника. Отличието се връчва за съществен принос към развитието на изобразителното изкуство в Русе и региона, както и за активната гражданска позиция на Балканджиев.

В експозицията, която се намира в ателието на художника на бул. „Липник“ 14, са включени над 70 картини – шаржове на световни звезди и сюжети от Русе. Сред творбите са представени и рисунки от календара на Огнян Балканджиев за 2023-а, сред които са пресъздадени сградата на Регионалната библиотека „Любен Каравелов“, църквата „Света Троица“, Паметника на свободата и други емблематични сгради. За графиката отговаря Петър Стаменков, а финансова помощ оказва Национален фонд „Култура“.

Събитието бе открито от журналиста Нели Пигулева, а за доброто настроение на гостите се погрижиха дуото Мария Атанасова и Юлиан Данчев, Радина Костадинова от „Линди Хоп“ и музикантите от русенската поп-рок група „Сода Акустик“.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X