https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаИзбори 2023Алисе Муртезова: В парламента успях да видя как не трябва да се...

Алисе Муртезова: В парламента успях да видя как не трябва да се управлява държава

Алисе Муртезова е дипломирн логопед, след което има и 6 магистърски степени, сред които „Публична администрация”; Икономика и мениджмънт; „Международни финанси и международно търговско право”; „Национална сигурност”. В момента е административен директор на лечебни заведения „МЕДИКА”. От 2010 г. е Председател на Общинския съвет на Българския Червен Кръст. Бивш общински съветник в Обс Русе и народен представител в 45-ия парламент от ПГ ГЕРБ-СДС. В края на месец септември беше избрана за зам.-председател на Жени-ГЕРБ.

-Г-жо Муртезова, чувствате ли се като политически феникс? Напуснахте Общинския съвет в Русе, за да станете депутат в краткия 45-и парламент. Изчезнахте от политическия живот, за да се върнете като зам.-председател на Жени-ГЕРБ. 

Не се чувствам като феникс, аз съм обществена личност от ученичка. Работя по много каузи. Въпреки че не съм в Общинския съвет от месец април, продължават при мен да идват граждани с различни проблеми, не само в компетенциите ми на директор на лечебни заведение, а и с въпроси, свързани с транспорта, инфраструктурата, помощ при оформяне на документи за ин витро програми, за осиновяване…

-Да разбирам, че сте като кмет на село – всички ви търсят за всичко?

-Не, не се разпознавам в това амплоа. Просто съм разпознаваема личност, покрай работата ми в БЧК ме познават много хора. Работила съм с много видове уязвими групи. Продължавам да съм доброволец.

-Съжалявате ли, че станахте депутат в 45-ия парламент? Заради тези няколко дни в парламента се разделихте с Общинския съвет.

-Не, не съжалявам.

-Какво успяхте да свършите в парламента за тези няколко дни?

-Успях да видя как не трябва да се управлява тази държава. Успях да се възмутя от много неща. Парламентът работеше по безумен начин. Промяната е хубаво нещо, понякога има нужда нещо да се разбърка, за да се оправи. Този хаос, който цареше и продължи след това, за мен е непонятен, не се връзва с моята концепция за управление на държава или град. Идвайки от частния бизнес знам колко е ценно всяко едно време и колко е ценен човешкият капитал. Ако трябва да съм честна, все още не съм си взела заплатата от парламента за тези няколко дни като народен представител.

-Вие ли сте човекът на Пламен Нунев в партията? На изборите през април бяхте заедно в листата и в парламента, на изборите през юли той не беше кандидат, вие също се отказахте. Наскоро се завърна като регионален координатор, а вие станахте зам.-председател на Жени-ГЕРБ. Наблюдаваме много общи действия.

С г-н Нунев се познавам отдавна. Той никога до този момент не се е опитвал да си наложи някакво мнение върху работата ми като общински съветник, като депутат или сега. Приемам го повече като приятел, той е човек, с когото споделяме еднакви ценности. Аз съм човек на хората, не на някого конкретно. Хората искат човек, който да им върши работа, да им разрешава проблемите?

-Вие ли сте този човек?

Не, не мога да кажа, че съм този човек. Старая се да разрешавам проблемите на хората. Професионалната ми реализация също е свързана с разрешаването на различни казуси. Аз съм вярващ човек и смятам, че всеки един от нас, живеейки в обществото, независимо дали е добро или лошо, трябва да си плаща десятък. Трябва да бъде част от това общество и да дава от себе си. Много хора са ме питали защо продължавам да доброволствам, да съм председател на Общинския съвет на БЧК, защо отивам в Общинския съвет и в листата… Ако всички стоим пред телевизорите, пием ракия и псуваме всеки, който се появи, няма как да живеем в подобна среда.

-Споменахте листата. Ruse.news първи съобщи, че Красен Кралев няма да бъде в русенската листа, която на тези избори ще бъде оглавена от Десислава Атанасова. Вече знае ли се на кое място ще бъдете вие и колко номинации получихте на събранията?

Не знам колко номинации съм получила. Самата аз съм номинирала други лица, а не себе си. Не знам дали ще бъда в листата все още.

А знаете ли кои ще бъдат в листата на ГЕРБ-СДС?

Не знам абсолютно нищо за листата ни, нито кои са номинирани. За мен е важно, че хората продължават да ми поставят казуси, на които да търсим решение. Няма значение кой ще бъде депутат от Русе, как ще казва и от коя партия ще бъде. Важно е хората, които бъдат народни представители, да могат да работят с хората и с техните проблеми.

алисе муртезова

-Доволни ли сте от мандата на Красен Кралев и Десислава Атанасова като русенски депутати?

Последните два парламента бяха позор. Не мисля, че някой от народните представители изобщо успя да свърши нещо. Видяхте ли нещо конструктивно да се е случило? Увеличиха цената на тока за бизнеса, сега ще се увеличи всичко като домино. Бизнесът няма откъде да вземе тези пари, освен ако не ги вземе от продукта си, като увеличи неговата стойност.

-Какво се случва в структурата на ГЕРБ в Русе? Има ли напрежение?

Не знам организация, не само в България, която да събира хора с различни интереси, работещи за дадена кауза и да няма някакви противоречия. Нормално е във всяка организация да има промени и не виждам нищо лошо в това в даден момент да има промени. Лично аз съм привърженик на разумните промени, които се правят с по-дългосрочна стратегия.

-Преди няколко дни станахте зам.-председател на Жени-ГЕРБ. В ръководството има и членове от всяка областна структура. Случайно ли е, че русенската представителка е ваш служител в болница “Медика”?

-Да, имаше четири номинации от Русе. Другите номинирани нямат общо с нашата болница. При нас работят 1500 човека и имаме хора, които са в различни политически организации.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X