https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоЕто как Русе ще отбележи Деня на българската община

Ето как Русе ще отбележи Деня на българската община

Богата програма от събития очаква русенци по случай Деня на българската община и местното самоуправление на 12 октомври.

Община Русе ще отвори вратите си за възпитаници на средните училища. Те ще имат възможност да се включат в инициативата „Кмет за един ден“, с която да запознат с организацията на работата на местната власт и администрацията, а в края на събитието ще оставят и своята следа, като засадят символично дръвче.

В 12 ч. във фоайето на Доходното здание ще бъде открита изложба „През погледа на художника: емблематични русенски сгради“, а пред сградата обеден концерт ще изнесе Биг бенд Русе.

През целия ден музеите ще бъдат с вход свободен, а в Пантеона от 14:30 ще има представяне на 360-градусов мултимедиен филм „Модерност, Възраждане, Революция – личности и събития“.

Регионална библиотека „Любен Каравелов“ също ще се включи в тържествата, като в 15:30 ще открие специална тематична изложба на книги и периодични издания.

От 18 часа в Доходно здание ще започне концертът на децата от Общински детски център за култура и изкуство, Общински младежки дом и ФТТ „Найден Киров“.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X