Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
НачалоБългарияНяма замърсяване на района около кораба "Vera Su"

Няма замърсяване на района около кораба “Vera Su”

В момента няма замърсяване на района около заседналия край Камен бряг кораб “Vera Su”, а установеното вчера мазно петно се е разнесло, съобщи пред медиите директорът на “Морска администрация” във Варна кап. Валентин Енчев, цитиран от БТА.

Той обясни, че е нормално при това време и заливане на целия кораб да се появи подобно петно.

Опасност за кораба винаги има, постоянно се следи неговото състояние, и всякакъв план, който се прави с идеята да има прозорец за няколко дни работа, се съставя все по-трудно, но се прави, коментира кап. Енчев. Времето от снощи е много лошо, корабът е заливан постоянно и единственият начин е да се наблюдава от сушата. За изпълнение на плана се изчаква по-добро време, той се променя постоянно, а след лошото време също ще има негова ревизия. Той помоли за търпение и разбиране в ситуацията и отново каза, че е необходимо да се изчака добро време.

Енчев каза още, че продължава да се отказва от Басейнова дирекция за Черноморски регион във Варна достъп на “Морска администрация” до резултатите от пробите, мотивът е, че нямали законово основание да знаят, а според него такова право те имат.

Прочети още на: https://www.dnes.bg/stranata/2021/10/16/niama-zamyrsiavane-na-raiona-okolo-koraba-vera-su.507176

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X