https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаИзбори 2023Стефан Тафров: Време е с България да спечели и Русе

Стефан Тафров: Време е с България да спечели и Русе

Интересът от държавата към Русенска област вече години наред е недостатъчен. Това заяви водачът на листата от “Демократична България” в Русе Стефан Тафров.

По думите му гражданите на Русе са изолирани от останалата част от страната и очакват следващото Народно събрание да се обърне към техните проблеми.
“Русенци са единодушни, че Русе е единственият голям град в България, до който не достига магистрала и това спира развитието му. Оплакват се от мръсния въздух и непрекъснатите задръствания при Дунав мост”, каза Тафров.

Дипломатът от кариерата поясни, че в 46-ото Народно събрание “Демократична България” е излязла с декларация, че магистралата Русе – Велико Търново трябва да бъде построена преди 2027 г., за да започне развитието на града.

“Благоприятният факт в следващия парламент е, че Христо Иванов ще бъде народен представител от Велико Търново и с него още от сега действаме в тази посока. Този проект има политическа подкрепа за осъществяването му”, увери той.

По темата с мръсния въздух Тафров изтъкна, че трябва да бъдат поставени филтри, за да се спре цялостното замърсяване в града.

“Много е важно да има техническите средства за измерване на замърсяването в Русе, защото в момента сме свидетели на абсурдна гледка – инспектори, които ходят и душат с носовете си”, добави той.

Стефан Тафров посочи, че в следващия парламент ще се бори обещаните от министър-председателя Стефан Янев допълнителни паркинги за тирове да бъдат изградени и да се построи втори Дунав мост, който да спре задръстванията там.

“Ние сме предвидима политическа сила, която от първия ден на Народното събрание ще работи за съставяне на правителство. Компромисите в политиката са необходими. Надявам се, че някои от нашите евентуални партньори са си научили урока, че “коалиция” не е мръсна дума, а демократичен механизъм”, каза още той.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X