https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораКрум Зарков и Стефан Тафров са единствените депутати, повдигнали проблемите на Русе...

Крум Зарков и Стефан Тафров са единствените депутати, повдигнали проблемите на Русе в парламента

Крум Зарков и Стефан Тафров са единствените народни представители, повдигнали проблемите на Русе в 46-ия парламент, показа справка за работата на депутатите от Русенския район на Ruse.news.

Крум Зарков от “БСП за България” е задал четири въпроса към министри от служебния кабинет, касаещи проблемите на Русе.

Зарков е задал въпроси на служебния министър на транспорта Виолета Комитова за изграждането на автомагистрален път Русе – Велико Търново, както и за контрола на движение на извънгабаритни и/или тежки пътни превозни средства на територията на област Русе.

Социалистът е попитал и вътрешния министър Бойко Рашков за броя на пътнотранспортните произшествия по пътя между градовете Русе и Бяла. Темата бе повдигната дни след поредната тежка катастрофа с жертви в участъка.

Крум Зарков е повдигнал в парламента и темата за процесите на ерозия по брега на река Дунав край Мартен към министъра на околната среда и водите Асен Личев. На три от въпросите Зарков е получил писмен отговор, а на един е отговорено в зала.

Колегата му Стефан Тафров от “Демократична България” също е задал въпрос към министър, засягащ проблемите на Русе.

Той е попитал министъра на околната среда и водите Асен Личев за замърсяването на въздуха в Русе. Депутатът е получил писмен отговор.

Проверката на Ruse.news показва, че от тримата народни представители на “Има такъв народ” въпрос единствено е задал Васил Георгиев, но той по никакъв начин не касае Русе. Другите двама са запазили мълчание.

Мълчание е запазил и водачът на листата на ГЕРБ Красен Кралев, който не е задал нито един парламентарен въпрос към някой от министрите. За разлика от него, Десислава Атанасова е задала цели четири въпроса, но нито един от тях не касае Русе.

Депутатът от ДПС Бюрхан Абазов също се е отчел с един парламентарен въпрос, но и той не е свързан с проблемите на русенци.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X