https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоЗдравеВзети ли са Ковид мерки в изборните секции в Русе

Взети ли са Ковид мерки в изборните секции в Русе

В Русе тече подготовката за изборите на 14 ноември. В изборните секции ще има обособени входове и изходи с указателни стрелки. Разположени ще бъдат и дезинфекциращи препарати за избирателите. Това обясни председателят на РИК-Русе Милена Хинкова.

“ЦИК ясно разписа мерките, които ще се вземат за безопасността на избирателите. На входовете на секциите ще има осигурен човек, който ще отговаря за пропускателния режим в училищата. Видимо нездрави хора няма да бъдат допускани. Ще имаме възможност за измерване на температурата, както и подаване на информация към медицинските власти”, каза още Хинкова пред Нова.

Общо с подвижните избирателни кутии за лица с физически увреждания ще бъдат шест за областта, като ще има и четири предназначени за карантинирани избиратели.

“До вчерашния ден имахме 42 заявки за подвижна избирателна кутия от избиратели под карантина. Имаме готовност и в изборния ден да проверяваме истинността на подадените молби”, допълни председателят.

Техническите специалисти, които ще отговарят за машините в изборния ден също са достатъчно, като един техник ще отговаря за не повече от 5-6 устройства.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X