https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаИзбори 2023Михаил Илиев: Разчитах на по-сериозна подкрепа, ще се яви в НС като...

Михаил Илиев: Разчитах на по-сериозна подкрепа, ще се яви в НС като непознат за хората, които ме издигнаха

След повече от 40 години, посветени на образованието и науката, съм на прага да прекрача в смятания от мнозина „задкулисен“ свят на българската политика. Напът съм да се разделя с комфорта на дома си и с удовлетворението от професията си в Русе и да навляза в непозната за мен територия. При това разчитах на по-сериозна подкрепа от гражданите, които представлявам в листата за народен представител, но накрая бях избран по реда на партийния вот. Това заяви новоизбраният депутат от ГЕРБ-СДС проф. Михаил Илиев. В момента той е общински съветник в Русе и предстои да напусне мястото си в местния парламент, за да отиде в националния.

“Затова сега ми предстои да се явя в парламента като непознат за хората, издигнали кандидатурата ми. Да изляза на този хлъзгав терен и то в такъв труден за България момент беше безспорно един от трудните за мен избори”, споделя Илиев.

“При все това, воден от някак си наивен оптимизъм, си мисля, че и на това поприще, с разум, почтеност и балансираност, бих могъл да съм полезен. Мотивиран съм от вярата и добрите думи на тези, които застанаха зад мен с вота си и ме окуражиха да не се отказвам”, каза още той.

Илиев е признателен на регионалното и общинското ръководство на ПП ГЕРБ, но не споменава областното.  “Видяха в мен качества и ми отреди водеща позиция в листата – и то като част от гражданската квота. Благодаря ви! Тепърва ще се опитам да оправдая доверието”, допълва професорът.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X