https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораДесислава Атанасова и Михаил Илиев разкриха какво ще правят в парламента

Десислава Атанасова и Михаил Илиев разкриха какво ще правят в парламента

Ще представляваме русенци като опозиция. ГЕРБ не се страхува да бъде опозиция, били сме през 2013-а година, както и в 45-ото и 46-ото НС. Няма да бъдем тиха и безропотна опозиция, имаме много знаещи и можещи хора в парламентарната група.  Това заяви пред журналисти водачът на русенската листа на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова, която заедно с проф. Михаил Илиев разкриха за какво ще се борят в парламента като новоизбрани депутати.

Атанасова обяви официално, че ще избере отново да влезе в парламента от Русе и ще се откаже от мястото си в Разград.

“С професор Илиев си поставяме няколко цели като депутати от Русе, които са били част от програмата ни.  На първо място е инфраструктурата – ще лобираме и подкрепяме по най-бързия начин да започнат процедурите по изграждането на пътя Русе-Велико Търново. Едно обещание, което от години слушат русенци. Безкрайно много жертви са дадени заради бавенето на изграждането на този път”, каза Атанасова.

Приоритет за тях е и чистотата на въздуха в Русе. “Хубаво е, че има достатъчно активна работа по отношение на мобилна станция, която да я замерва, но трябват още усилия. Ние ще положим всички усилия да сме лоби в парламента. От изключително значение за Русе и региона са други две теми – образованието и здравеопазването. Традиционно съм се ангажирала със здравеопазването и достъпа до него. Когато представлявах от 2009-2013 Русе се осъществи ремонтът на АГ комплекса и пренасянето му в настоящата сграда и обновяването на КОЦ, както и всички ремонти дейности в Многопрофилната болница. Работим и в посока и другите общини да имат достъп до медицинска, стоматологична и фармацефтична помощ”, допълни Десислава Атанасова.

“Най-вероятно ще бъдем конструктивна опозиция. Няма нищо лошо в това. Лошото е, че когато се правят разграничителни линии, се изтърва опита и експертизата на много сериозни хора. Страната се оказа в една системна криза. Ситуацията е сложна, трябва да започнем да си говорим и да се използва капацитета на всички хора, които имат опит. Моята експертиза е в областта на образованието, науката и технологиите. Образованието също е в криза. Това дистанционно обучение оказва сериозни последици, които ще видим след 10-15 години. Образованието и здравеопазването са елементи на националната сигурност”, заяви проф. Илиев.

“47-ият парламент няма да има дълъг живот. Считам, че не повече от няколко месеца ще бъде животът на това правителство, но се надявам да се сформира, защото пред България има серия от кризи и предизвикателства”, каза още Атанасова.

 

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X