https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораАПИ ще ремонтира близо 33 км пътища в Русенско през 2022 година

АПИ ще ремонтира близо 33 км пътища в Русенско през 2022 година

32,855 км пътна мрежа ще бъде ремонтирана в Русенско през тази година, става ясно от публикувана информация на сайта на Агенция пътна инфраструктура (АПИ).

От тях 17,855 км са от отсечката на Републикански път III-2302, или Русе – Семерджиево – Ветово. Вторият участък от 15 км е от републикански път II-52, или Иваново – Пиргово – Мечка.

В момента в застой е завършването на два други ремонта поради зимното време – пътят Русе-Кубрат, където трябва да бъдат поставени пътни знаци, мантинела и маркировка, и пътят Дряновец – Сеново, където пък има маркировка, но няма знаци и мантинели, пише „Бряг“.

Припомняме, че министърът на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов обяви на 13 януари началото на четиригодишна програма, която цели качествено подобрение на тежкото състояние на пътната мрежа в страната. За тази година ще се ремонтират над 3100 км от пътната мрежа, а необходимото финансиране от 2.8 млрд. лв. ще дойде от бюджета и приходите от тол таксите.

До края на месеца гражданите ще могат да дадат свои предложения за включване на други пътища в списъка, по които те пътуват и смятат, че са в тежко състояние. Русенци могат да изпращат предложения и сигнали, включително снимки и видеоматериали, на имейл адрес: [email protected]. Предложенията ще бъдат разгледани и окончателните списъци с пътищата за ремонт ще бъдат публикувани на интернет страниците на МРРБ и АПИ.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X