https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбщиниБоровоВ Борово въвеждат режим на тока

В Борово въвеждат режим на тока

Уличното осветление след 21:00 часа в гр. Борово ще бъде спряно от тази вечер, съобщиха от общинската администрация. Причината за въвеждане на режима е драстичното увеличение на цената на тока.

„Общинският бюджет не стига, за да се покрият разходите по поскъпналата електроенергия, тъй като се отчитат три пъти по-големи сметки. За месец октомври за гр. Борово общината е заплатила 2400 лв. електроенергия само за уличното осветление, а за месец декември разходите вече достигат 9000 лв. Това налага драстични мерки като режим на тока. Той ще бъде въведен поетапно и в останалите населени места на общината.

Искаме да успокоим всички граждани, че ще бъдат взети мерки относно предотвратяване на засилване на битовата престъпност, като за това ще бъде уведомена полицията.

Общинското ръководство работи за набиране на средства за погасяване на разходите, но след вчерашното решение на Правителството, а именно общините да Не получават компенсация от държавата, нашето предложение за икономии към момента е въвеждане на режим на уличното осветление“, заяви кметът на община Борово Валентин Панайотов.

 

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X